overgangsverschijnselen

Je gewicht tijdens de overgang

afvallen in de overgang groot
T ijdens de overgang kan het lastiger zijn om op gewicht te blijven. Dat komt door de veranderingen in je hormoonbalans: daardoor kan je stofwisseling vertragen en je lichaam meer vet gaan vasthouden. Bovendien kunnen ook je spierkracht en spiermassa afnemen, waardoor je lichaam minder energie verbruikt

45% van de vrouwen in de overgang heeft last van gewichtstoename

Een ander silhouet

Tijdens de overgang kan niet alleen je gewicht, maar ook je silhouet veranderen. Ook dat komt door hormonen. Oestrogeen zorgt namelijk voor de typische ronde vormen van vrouwen, vooral rond de dijen en billen. Omdat je lichaam tijdens de overgang minder oestrogeen aanmaakt, verandert de verdeling van je vet: je billen en dijen worden slanker en je buik, taille en borsten voller.

Afvallen tijdens de overgang

Tijdens de overgang kost het je door al die hormonale veranderingen waarschijnlijk meer moeite om op gewicht te blijven of af te vallen dan voorheen. Daarom is het extra belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen, ook als je wilt afvallen. Eet gezond en gevarieerd, en houd rekening met je nieuwe energiebehoefte. Probeer daarnaast elke dag minstens een half uur te bewegen. Dat is ook goed voor sterke botten en spieren.

Je figuur behouden

Om je te ondersteunen bij het behoud van je figuur kun je Ymea Silhouet gebruiken. Ymea Silhouet is een tweevoudige formule: het helpt je afvallen door je metabolisme1 en vochtevenwicht2 te ondersteunen, en net als de andere Ymea producten helpt het ook bij opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen3.

 

1 Cayennepeper*, 2 Prunus cerasus*, 3 Cimicifuga racemosa*

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Bekijk product
Product Ymea Silhouet